Hille IP
13 maj 2017
14:00

Referat: Hille IF - Fagersta Södra IK

Södra tog ännu en 3-poängare i div 3 S Norrland när vi bortaslog Hille IF med 2-1:(0-0).
Det här var första matchen på naturgräs för Södra och man kunde konstatera direkt att det inte skulle bli nåt skönspel då planen var i väldigt dåligt skick. Första halvlek var mest ett ställningskrig mellan lagen där det inte skapades några farligheter alls närmast var Hille som hade en nick som gick strax utanför. 0-0 i halvtid .
I andra halvlek så började Södra mycket bättre och var det spelförande laget . Södra tog också ledningen med 1-0 genom matchens gigant Emil Johansson som knoppade snyggt in Jocke Larssons fint slagna hörna . Södra fortsätter att trumma på och är nära att utöka ledningen men målisen i Hille gör en fin fotparad på skottet . 2-0 kommer i den 68:e minuten efter ett riktigt mönsteranfall då Ehsan vinner boll på mittplan och spelar ut bollen till Artur Poghosyan som drar sin gubbe och levererar ett fint inlägg som Emil Zoltek nickar dit . Hille tar sig tillbaka i matchen direkt då man reducerar till 1-2 endast 2 minuter senare. Arman räddar första skottet men Hille gör mål på returen . Därefter är det mycket Hille utan att dem skapar nån farlighet , Södrakillarna försvarar sig bra men Hille får sin stora chans till kvittering på övertid då Arman i målet får göra en riktig idioträddning på en nick som han styr i ribban och till hörna. Matchen slutar med ett jättejubel bland spelare o ledare. Södra är fortfarande obesegrat på bortaplan då man vunnit 2 och spelat 1 oavgjord . Fina insatser i Södra gör Arman Ye i målet och även hela försvaret va riktigt bra . På mittfältet dominerade 15 åriga Essi Hosaini tillsammans med matchen gigant Emil Johansson . Kul att se Emil Zolteks andra halvlek där han visade att formen är på gång igen.